Info Quatre-Mains Groep Zeeland 

Update augustus 2021

Even voorstellen

De Quatre-Mains groep heeft  een bestuur van 3 leden en er zijn een aantal actieve leden. We treden op in min of meer wisselende samenstelling, afhankelijk van elkaars wensen en mogelijkheden.

Als publiek ben je welkom op onze uitvoeringen; als je zelf piano speelt, heb je bij deze club de uitdaging om voor publiek te spelen. Samen muziek maken is fun. Je leert van elkaar en deelt de plankenkoorts, die menigeen ondergaat bij een uitvoering. 

Natuurlijk doen we allemaal ons best om het onderste uit de kan te halen, en dat beleef je echt als je ons hoort spelen: ambitieuze en gedreven amateurs die actief bezig zijn met muziek. 

Als je je aangesproken voelt, kom naar onze uitvoeringen en/of neem contact met ons op om jouw beleving van muziek een nieuwe dimensie te geven. Je kunt met muziek voor publiek aan de slag, wij organiseren een podium voor je.
We geven een aantal maal in het jaar per jaar een uitvoering, waar je samen met een van de andere leden kunt optreden. 

Het coronatijdperk heeft geleid tot een periode met onzekerheden. We doen ons best om vanaf nu weer activiteiten op de rails te zetten.

De jaarcontributie voor musicerende leden bedraagt €20, nieuwe leden zijn van harte welkom.

Voor het publiek zijn de uitvoeringen doorgaans gratis. Iedereen is welkom.

Hoe we momenteel werken

Niveau en muziekkeuze

Daar zijn geen eisen voor. Pianomuziek bestaat voor alle speelniveaus.

Het is raadzaam, zeker in het begin, om muziek te kiezen die je goed aankan. Soms zijn er 2 piano's beschikbaar. Dan is het mogelijk om stukken voor 2 piano's uit te voeren.Een maatje vinden

Er wordt bemiddeld om met iemand samen te spelen. Natuurlijk mag je ook op eigen initiatief andere leden benaderen. 

Speeltijd

Deze wordt verdeeld over het aantal aanmeldingen voor een uitvoering. 

De vrije uitvoering

Één van de uitvoeringen is niet gebonden aan het voorspelen van quatre mains muziek. Je kunt dan muziek maken helemaal naar eigen keuze. 

Tips

Voor gratis bladmuziek, kijk eens op:
http://www.quatre-mains.net/
of ga naar de muziekafdeling van de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg


Voor zelfstudie, lees uit een uitgebreide handleiding om je spel te verbeteren,The Fundamentals of Piano Playing van Chuan C. Chang :
http://www.pianopractice.org/FOPP3_2.pdf

Blog, een dagboek over pianolessen, voorbeelden van uitvoering en van methoden van studeren gemaakt door een Amerikaanse pianolerares.
https://arioso7.wordpress.com/

Forum (als je iets wil weten, vragen):
http://forum.pianoworld.com/